Riang ria di Legoland Malaysia

Hari minggu yang bosan kali ini telah membawa diri ke Legoland Malaysia. Terletak di Nusajaya Johor, dengan menggunakan Maybank Debit kad, harga tiket masuk hanya RM 91 untuk outdoor park sahaja. Jadi, kami berhiburan lah dari pukul 10 pagi sampai 6 ptg, walaupun kadang-kadang hujan turun sekali sekala, musim hujan sudah tiba awal November ni. Huhu




Tak sabar hendak masuk Legoland Malaysia.

Bandaraya Johor Bahru yang di Lego kan

Kuala Lumpur & Putrajaya yang di Lego kan.

Bandar Asean yang di Lego kan.


KLIA & PTP pun di lego kan.

Lego karekter seperti Pirate & Chima

Layankan semua rollercoaster.

Layankan tema Halloween di Lego Kingdom

Layankan Star War yang di Lego kan.

Sekitar objek yang di Lego kan.

Sekian aktiviti berhibur di Legoland Malaysia yang di tutup pada jam 6 ptg. Sangat sesuai untuk kanak kanak sekolah rendah daripada orang dewasa, kecuali dewasa yang meminati binaan Lego dan permainan. Tapi kalu nak berhiburan bersama, apa salahnya kan.

Sepetang di Batu Layar


Petang yang bosan membawa diri ke Batu Layar, Kota Tinggi. Hanya 20 minit daripada Desaru, pantai Batu Layar mempunyai kelainan berbanding Tanjung Balau.


Ni la kelainan Batu Layar,
ada batu berbentuk layar kapal yang terbenam di pantai.


Baru layar yang terpisah dua.


Pantainya landai.. sesuai untuk mandi laut.


Pantai berbatu.. masih sesuai untuk mandi dan beraktiviti.


Kalu ombak tengah kuat, kita mancing aja lahh.


Sekian aktiviti petang kali ini. Walaupun pantai adalah percuma, kebersihan adalah tanggungjawab bersama. :)

Bercuti ke Pulau Tioman II (Hari 1 - 28/2/2014)


           Musim kemarau sejak sebulan lalu membawa idea untuk bercuti ke Tioman. Persiapan booking chalet Salang Sayang (09-419 5020)& tiket feri BlueWater (07-799 4811) di buat hanya dalam masa seminggu sebelum bertolak iaitu pada Jumaat, 28 Feb 2014. Alhamdullilah, semua rancangan berjalan lancar dan bertolaklah kami ke Mersing seawal jam 6 pagi untuk menaiki feri ke Tioman jam 9 pagi kerana trip kedua feri hanya ada jam 6 ptg.




View Larger Map





Tiba di Jeti Mersing, feri meredah gelora ombak 
& akhirnya selamat sampai di Pantai Salang. Tioman.




Pemandangan Pantai Salang, Tioman.




Kami menginap di chalet Salang Sayang.




Menuju chalet jenis taman no. 3,
namun tidak jauh dari laut.




Chalet garden no 3, dari luar dan dalam
untuk penginapan berdua.




Sampai bilik, terus terjun mandi laut!




Sebahagian ikan & coral di Pantai Salang.




              Puas mandi manda, kami ronda-ronda pula di sepanjang Pantai Salang melihat persekitaran. Bukan sahaja masih mengekalkan hutan semulajadi, malah haiwan-haiwan juga bergerak bebas. 




Biawak, kucing & monyet bebas. : )




Manusia juga bebas beraktiviti di laut & pantai.




Kami meronda-ronda sehinggalah berpeluang menyaksikan matahari terbenam sambil menyaksikan keindahan alam. Malamnya aktiviti di peuhi dengan aktiviti memancing di jeti Salang, walaupun yang dapatnya hanya kesabaran menunggu ikan, hehehe.