Sepetang di Ayer Hitam, Johor

Hujung minggu yang bosan kali ini, membawa diri ke Ayer Hitam, Johor. Terletak antara Kluang dan Parit Raja, Ayer Hitam merupakan tumpuan persinggahan bagi pelancong untuk produk kraftangan seramik dan lain-lain lagi. Ada juga tempat menarik di sana, iaitu Taman Tropical Village yang hanya 10minit daripada pekan Ayer Hitam.



 
Tropical Village Ayer Hitam.
 
 

Alam kartun
 
 

Kid mode dengan watak kartun, hehe.
 


 
Taman Jurasic Park
 
 
 




 
Taman Mini Malaysia

 
 
 
 
7 wonder of worlds
 
 

 
 Lagi monumen di 7 wonder of world.
 
 
 
 
Hasil IKS di Pekan Ayer Hitam



Sesungguhnya, tempat menarik ini boleh di pertingkatkan lagi agar menjadi produk pelancongan yang popular di kalangan rakyat Malaysia. Kemudahan boleh diperbaiki dan di cat baru agar kelihatan lebih menarik.
8 Responses
  1. x tau plak Ayer Hitam ada tmpt besh utk di terjah #sengih


  2. F@iz Says:

    ada je, tp kena rajin jelajah, :)
    nanti Shin pegi laaa
    Shin pun kaki jejalan kan (Y)


  3. xde la kaki sgt.. penat woo nk jalan guna kaki #sengih


  4. F@iz Says:

    jalan kaki je,
    jimat dan advanture! huhu


  5. lepas ni jalan kaki gi mana lak.. selalu la update blog.. gian nk baca #senyum


  6. F@iz Says:

    plan mcm nak pi pilipin
    tp mcm x sesuai dahh
    mmmp, tah la, ada plan pi pulau2 area jhr je kot rasanya
    tu pun kalu plan kwn2 menjadi
    saya ni pi jejln kalu plan kwn menjadi
    jalan sesorg x besttt

    *rajin shin comment ye, TQ


  7. ouhh.. jauh tu pilipin.. skrg ni sentiment isu semasa buat pk byk kali la nk travel ke sana or even ke Sabah.. besh la pegi pulau.. heaven #senyum


  8. F@iz Says:

    kan, takot je apa2 berlaku
    pulau sana nampak menarik
    tp pulau di malaysia pun tak kurang menarik juga
    so, jejalan kat malaysia je la
    mmg pulau malaysia bestt


Post a Comment